אירועים
האירועים שהתקיימו - 2023
מפגש שורדים לכבוד השנה החדשה
כיתות האמן
בתאריך 03.08.2023 התקיים קונצרט הסיום של כיתות האמן הבינלאומיות היסטוריה, מוזיקה וזיכרון 2023 בהיכל התרבות פתח תקווה.
בערב זה שמענו את פרי החזרות, הסדנאות וכיתות האמן הנפלאות שנערכו שבוע שעבר בכפר בן יקיר. המשתתפים ביצעו יצירות שונות ובהן מוזיקה שנוגנה ובוצעה בגטו טרזיינשטאט בתקופת השואה, כמו גם ממיטב הרפרטואר הקלאסי. אחת היצירות המרגשות באותו ערב היא הגדת פסח מתקופת השואה.
תודות לאלו שסייעו להוציא לפועל את הפרויקט המיוחד הזה: ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, מנהל מינהל התרבות ומנכ"ל היכל התרבות אריה ימיני, יו"ר המרכז העירוני להנצחת השואה משה פלדמר, מנהלת המרכז העירוני להנצחת השואה מיכל אשר, מנהלת הקונסרבטוריון העירוני שלומית מדר.
תודה לחברת ליימן שליסל ולקרן רונן שתמכו בפרויקט.
תודה ענקית ומכל הלב לצוות המורים המקצועי בראשות המנהל האמנותי אייל שילוח: פרופ' חיים טאוב, ד"ר יורי ברנר, דינה גויפלד, מירה מסין, נעמה יצחקי, עדינה בן קליפא, איל קלס, אריאל טושינסקי, אורית אורבך, עירא גויפלד, אורית שילוח, אלון הררי, בבת מרום, אלון אוסטרון, יעל גלנטי מפיקת הפרוייקט וכל צוות בית טרזין.
כיתות האמן התקיימו בסיוע המחלקה למוזיקה של משרד התרבות והספורט.
קרדיט לתמונות: אמיר בן חיים





הכנס השנתי
ב-19 למאי 2023 התקיים בבית טרזין הכנס השנתי המסורתי בהשתתפות שורדים, בני דורות ההמשך, חברים וקולגות של הבית, ובמעמד שגריר צ'כיה בישראל, מר מרטין סטרופניצקי, שמסיים באוגוסט את תפקידו וראשת מ.א עמק חפר הגב' גלית שאול.
מקהלת הבוגרות של "עפרוני" ליוותה את הכנס בשירתה המופלאה.
החלק המרכזי של אירוע היה הרצאתה של השחקנית, במאית ומחזאית שרה פון שוורצה "בין שני העולמות" שבמהלכה סיפרה את סיפור משפחתה הייחודי והותירה רושם חזק על קהל המשתתפים.
קרדיט לתמונות: נועה להט.
טקס יום השואה
טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה בסימן "העבודה בגטו טרזיינשטאט" התקיים ב-18 לאפריל 2023 בהנחייתו של נועם גילאור ובמעמד שורדים, שגריר סלובקיה בישראל מר איגור מקוס, שגריר אוסטריה בישראל מר ניקולאס לוטרוטי, סגן שגריר גרמניה בישראל מר יורג וולנדי, סגן שגריר צ'כיה בישראל מר מיכל דובראק, ראשת מ.א עמק חפר הגב' גלית שאול, יו"ר קהילת קיבוץ גבעת חיים איחוד הגב' ליאורה רופמן, קצינים, חיילים וקהל רב.
במהלך הטקס הדליקו משואה ששת השורדים:
יואל מילר, אבי בסיסט, חנה גרינולד, רפי וגבי אליעז (בניה של רות אליעז ז"ל), פרופ' שלמה ברזניץ ומיכה גלס.
מקהלות "קצת אחרת" ממ.א חבל מודיעין בניהולו המוזיקלי של רם סופר ואורי מוסטקי וביה"ס "לב הפרדס" בניהולו של אורי מוסטקי ומיכל רוטר בליוויו של אביה שורפ ריגשו את הקהל בשירתם המופלאה.
"…אנחנו צריכים להוכיח את חשיבות כוח העבודה היהודי… אולי זה יעזור לנו" (השקפתו של יעקב אדלשטיין, ראש ההנהגה היהודית בגטו טרזיינשטאט, מתוך עדותה של אדית אורנשטיין)
מרכז העבודה הוקם כאחת ממחלקות הגטו ובראשו עמד ד"ר אריך אוסטרייכר.
בפקודת היום הראשונה, שפורסמה ב- 15 בדצמבר 1941 נקבע, שכל תושב בגטו חייב להתייצב בזמן ובמקום שנקבעו לו לעבודה.
ההנהגה היהודית ראתה בעבודה בגטו אמצעי לשמירה והגנה על היהודים וקיוותה שבאמצעות הוכחת פרודוקטיביות יהפוך הגטו למוגן.
צילום: נועם תמיר
בני נוער גרמנים מציגים: ברונדיבר
ימים מחוץ לזמן - אמן פוגש עדות בג'נבה
התערוכה הוצגה חודש ימים בגלריה הידועה D10 Art Space אשר בג'נבה
מאות מבקרים, תלמידים וסטודנטים הגיעו לצפות ולהתרגש מהתערוכה.
התערוכה הוצגה ביוזמת משרד החוץ הישראלי והמשלחת הישראלית לאו"ם בג'נבה.
השגרירה מירב אילון שחר: "שימור זיכרון השואה חשוב כיום יותר מתמיד, על רקע האנטישמיות הגוברת ברחבי העולם. כאן במוסדות האו"ם בג'נבה נמשיך להשמיע מסר זה בכל הזדמנות, ולא רק ביום הבינלאומי לשואה. עלינו להבטיח שהביטוי Never Again לא יישאר הצהרתי בלבד. על כן בחרנו להציג את התערוכה המיוחדת, המחברת בין העבר להווה, על מנת להמחיש באו"ם מול כל מדינות העולם, מה אסור לעולם לשכוח".
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה - הרצאה של שחר שקלש

הרשמה לניוזלטר