אירועים
האירועים הבאים
הרצאות מקוונות באנגלית
15.01.23, יום ראשון 20:00
גורל יהודי גרמניה בשואה – פרופ' משה צימרמן
יהודי גרמניה נמצאו מעת פרוץ מלחמת העולם בלוע הארי. תולדות יהודי גרמניה והשואה הם בעלי אופי מיוחד. ההרצאה תתמקד בייחודיות סיפורם של יהודי גרמניה בשואה.
קישור לזום: https://us02web.zoom.us/j/85476778061
—
29.01.23, יום ראשון 20:00
שוחים כנגד כל הסיכויים: אבי, ספורט וטרזין
הלן אפשטיין עוררה לראשונה את תודעת הדור השני בשנת 1979 בספרה "ילדי השואה". הלן אצרה תערוכה העוסקת באביה, השחקן האולימפיקורט אפשטיין )1975-1904 )באתר טרזין שבצ'כיה. התערוכה הוצגה ראשית במוזיאון פרודיפסקי ובפעם נוספת בבית אפשטיין ברודניץ, אחת מארבעת הערים הבוהמיות בהן הייתה קהילה יהודית מחוץ לפראג. ההרצאה תעסוק באביה של הלן, בספורט ובטרזין.
קישור לזום: https://us02web.zoom.us/j/85476778061
—-
12.02.23, יום ראשון 20:00
משחקים ודמיון באמצעות שחמט בטרזינשטט: השואה דרך חפצים ואומנות
גלינה לוצ'כינה-מיקולינסר וקלרה יצקל
נפגעי רדיפות הנאצים בגטאות, במחבואים ואף במחנות המשיכו לייצר ולעצב משחקי שח מט ואף לשחק בהם בזמן מלחמת העולם השנייה. הם עיצבו סטים ומצאו חומרים לייצור גם כאשר שחמט היה אסור. בדרכים נסתרות הצליחו לשלוח את מה שייצרו. באמצעות דיסציפלינות שונות כמו היסטוריה, חקר התרבות וחקר השואה, מחקר זה מעמיק בהבנה הסמלית של השחמט בעיני הקורבנות ומשמעותם ביחס לקהילה
קישור לזום: https://us02web.zoom.us/j/85476778061
—-
26.02.23, יום ראשון 20:00
יהודי דנמרק בשואה – חיים ומוות בגטו טרזינשטט
ד"ר סילביה גולדבאום טראביני פרקפנה
בספרה, סילביה גולדבאום טראביני פרקפן מאירה על החוויה של יהודי דנמרק בתקופת השואה, נושא שעמד זה זמן רב בצל הסיפור ההגמוני על הצלת יהודי דנמרק באוקטובר 1943 .ההרצאה תעסוק בהיבטי חוויתם של יהודי דנמרק בטרזיינשטט, החל מגירוש דרך מערכות היחסים והחיים בגטו ועד לחזרתם לדנמרק ולחייהם שלאחר המלחמה.
קישור לזום: https://us02web.zoom.us/j/85476778061

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה - הרצאה של שחר שקלש

ימים מחוץ לזמן - אומן פוגש עדות
בימים אלו מוצגת התערוכה "ימים מחוץ לזמן – אמן פוגש עדות" בג'נבה, שוויץ
בגלריה D 10 Art Space
התערוכה מציגה את המפגש המרגש של כל אחד מהאמנים עם סיפורו של אחד משורדי גטו טרזיינשטאט. האמנים יצרו יצירות אמנות הלוכדות את הרוח האנושית ואת כוח החיים של השורדים. הסיפורים השונים, תהליך העבודה של האמן והמפגש עם העדות ולעיתים גם עם השורד עצמו, תועדו כחלק מהפרויקט. הקשר הבין דורי שנוצר בין העדות המצמררת מאז לבין החיים של היום יוצר מפגש מעניין שמוציא החוצה דווקא את החוויה האנושית, את התכונות האוניברסליות המשותפות לכל בני האדם .
התערוכה מוצגת ביוזמת משרד החוץ הישראלי והמשלחת הישראלית לאו"ם בג'נבה.
ותוצג למשך כחודש ימים עד תאריך 20 בפברואר 2023.
השגרירה מירב אילון שחר: "שימור זיכרון השואה חשוב כיום יותר מתמיד, על רקע האנטישמיות הגוברת ברחבי העולם. כאן במוסדות האו"ם בג'נבה נמשיך להשמיע מסר זה בכל הזדמנות, ולא רק ביום הבינלאומי לשואה. עלינו להבטיח שהביטוי Never Again לא יישאר הצהרתי בלבד. על כן בחרנו להציג את התערוכה המיוחדת, המחברת בין העבר להווה, על מנת להמחיש באו"ם מול כל מדינות העולם, מה אסור לעולם לשכוח".

מפגש מקוון לרגל הענקת פרס יוליוס הירש לעודד ברידא (באנגלית)
ביום שלישי 28.12.2021 ערכנו מפגש זום מקוון בנושא פרס יוליוס הירש – אוהדי כדורגל גרמנים נלחמים באנטישמיות, וזאת לרגל זכייתו של עודד ברידא, לשעבר מנכ"ל בית טרזין, בפרס יוליוס הירש לשנת 2020.
במפגש לקח חלק גם נציג זוכי הפרס בשנת 2021 , מנכ"ל איינטרכט פרנקפורט, מר מתיאס תומה.
יוליוס הירש היה שיחק כדורגל בשורות קבוצת קרלסרוהה, היה השחקן היהודי הראשון שלבש את מדי נבחרת גרמניה, ובסופו של דבר נספה באושוויץ בגיל 50. בתחילת שנות האלפיים החליטה התאחדת הכדורגל הגרמנית לבחון את יחסה לעברה בתקופה הנאצית. חלק מהלקחים שהופקו היה העלאת שמם של כדורגלני העבר היהודים ששיחקו בנבחרת, והנצחת מורשתם. במסגרת זו החלה לחלק את "פרס יוליוס הירש" לארגונים ויחידים הפועלים לקידום החירות, הסובלנות וההומניות.
לצפייה בהקלטת האירוע : לחצו כאן.

הרשמה לניוזלטר