המרכז החינוכי
דף הבית » המרכז החינוכי » ימי עיון לחטיבות הביניים
ימי עיון לחטיבות הביניים (כיתות ז'- ט')

בעקבותיהם- טרזיינשטאט 1941-1945
באמצעות אפליקציה ייחודית שפותחה עבור בית טרזין. ילמדו התלמידים על נושאים שונים הנוגעים לסיפורו של הגטו ובינהם: הגעה לגטו, אימת הטרנספורטים, חלוקת מזון בגטו, עבודה, לימוד עברית ועוד.
להתבגר בגטו טרזיינשטאט
רוב הילדים בגילאים 12- 16 חיו בגטו במעונות ילדים נפרדים מהוריהם. מציאות זו של שבירת התא המשפחתי, הכתיבה שינוי באורחות החיים וביטויים של עצמאות והתבגרות. התוכנית בוחנת את מערכות היחסים השונות בין הורים וילדים ובין הילדים לבין עצמם ובודקת מהי המשמעות של התבגרות בתנאים אלה.
ליגה טרזין- ספורט גזענות ורוח האדם
התוכנית מקבלת השראתה מסיפורה של ליגת הכדורגל שהתקיימה בגטו טרזיינשטאט בשנים 1945-1943. מטרת התוכנית לעורר ולקיים דיון בנושאים ערכיים הקשורים לשואה ורלוונטיים גם כיום וביניהם, גזענות ואלימות, שנאה וגבולות חופש הביטוי, יחיד לעומת אחד, רוח האדם והתמודדות עם קושי.
"ליצור את השמש בשעה שאיננה"
תוכנית חינוכית משותפת למוזיאון בית טרזין ולעמותת "נשימה".
בתנאים קשים מנשוא של רעב, מחלות ומוות המשיכו אסירי הגטו ליצור, לנגן ולשמוע מוסיקה, והיא היתה עבורם "מרד רוחני", מפלט מחיי היום יום ונתנה, כלשונם של אסירי הגטו, טעם לחיים.
התוכנית החינוכית מאפשרת לתלמידים להכיר וליצור דיאלוג עם יצירות שונות שנכתבו, צוירו או בוצעו בגטו טרזין.
דיאלוג בין שכנים
על שואה, סבלנות ומיעוטים- מטרת הפרוייקט היא חשיפה של בני נוער יהודים למיעוט הדרוזי והיכרות עם תרבותם, דתם ותרומתם למדינה. במסגרת הפרויקט מגיעים התלמידים לדלית אל כרמל, מסיירים בכפר ושומעים אודות העדה הדרוזית ומנהגיה. לאחר מכן מתקיים מפגש בגלריה של האומנית בותינה חלבי בה מוצגים ציוריה, שם היא מסבירה כיצד ומדוע החלה לצייר ציורי שואה.


הרשמה לניוזלטר